Zásady ochrany osobních údajů

Níže uvedená pravidla respektují nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679 ze dne 27. dubna 2016 o ochraně fyzických osob při zpracování osobních údajů a o volném pohybu takových údajů – známe jako GDPR (General Data Protection Regulation).

Kdo jsme

Czech Console Racing je komunita virtuálních závodníků především na konzoli Xbox One. Pořádáme závody ve hrách jako je Forza Motorsport, Project CARS, Assetto Corsa, WRC a další.

Jaké shromažďujeme osobní údaje a proč je shromažďujeme

Komentáře

Když návštěvníci přidají komentář na tento web, jsou shromažďovány údaje zobrazené ve formuláři pro komentář, dále IP adresa návštěvníka a řetězec user agent definující prohlížeč, což pomáhá k detekci spamu.

Službě Gravatar může být poskytnut anonymní řetězec vytvořený z vaší emailové adresy (nazývaný také hash), díky kterému lze určit jestli tuto službu používáte. Zásady ochrany osobních údajů služby Gravatar jsou k dispozici zde: https://automattic.com/privacy/. Po schválení vašeho komentáře je váš profilový obrázek viditelný pro veřejnost v kontextu vašeho komentáře.

Media

Pokud nahráváte obrázky na tento web, měli byste se vyhnout nahrávání obrázků s vloženými údaji o poloze (EXIF GPS). Návštěvníci webu mohou stáhnout a zobrazit libovolné data o poloze z obrázků na webu.

Cookies

Pokud na naše stránky přidáte komentář, můžete povolit uložení jména, emailové adresy a webové stránky do cookies. Tímto způsobem se snažíme zvýšit váš komfort, když budete psát nový komentář už pak nebudete muset tyto údaje znovu vyplňovat. Tyto soubory cookies budou mít životnost jeden rok.

Pokud máte účet a přihlašujete se k tomuto webu, nastavíme dočasné cookie pro ověření, zda váš prohlížeč přijímá soubory cookies. Tento soubor cookie neobsahuje žádná osobní data a při zavření prohlížeče se zruší.

Při přihlašování vám nastavíme také několik souborů cookies pro uložení vašich přihlašovacích údajů a pro nastavení zobrazení obrazovky. Přihlašovací soubory cookies mají životnost dva dny a cookies pro nastavení zobrazení mají životnost jeden rok. Pokud potvrdíte možnost „Zapamatovat si mě“, vaše přihlášení bude trvat dva týdny. Pokud se ze svého účtu odhlásíte, přihlašovací cookies budou odstraněny.

Pokud upravujete nebo publikujete článek, bude ve vašem prohlížeči uložen další cookie. Tento cookie neobsahuje žádná osobní data a jednoduše označuje ID příspěvku, který jste právě upravili. Jeho platnost vyprší po 1 dni.

Vložený obsah z jiných webových stránek

Příspěvky na těchto stránkách mohou obsahovat vložený obsah (například videa, obrázky, články atd.). Vložený obsah z jiných webových stránek se chová stejným způsobem, jako kdyby návštěvník navštívil jiný web.

Tyto webové stránky mohou shromažďovat data o vás, používat soubory cookies, vkládat další sledování od třetích stran a sledovat vaši interakci s tímto vloženým obsahem, včetně sledování interakce s vloženým obsahem, pokud máte účet a jste přihlášeni na danou webovou stránku.

Analytika

Server CzechConsoleRacing.cz využívá služeb WP-Statistic za účelem měření návštěvnosti webu a jeho jednotlivých částí za účelem dalšího zlepšování kvality. Do statistik mohou být zahrnuty údaje o pohybu uživatelů na našem webu, tedy například zda uživatel navštívil jen jednu stránku nebo se proklikne více stránkami.

Jak dlouho uchováváme vaše data

Pokud přidáte komentář, komentář a jeho metadata budou uchovávána po dobu neurčitou. Údaje jsou uchovávány za účelem automatického rozpoznání a schválení všech následných komentářů, místo jejich držení ve frontě moderování.

Pro uživatele, kteří se registrují na tomto webu (pokud mají tuto možnost), ukládáme také osobní údaje, které uvádějí ve svém uživatelském profilu. Všichni uživatelé mohou kdykoliv vidět, upravovat nebo smazat své osobní údaje (s výjimkou toho, že nemohou změnit své uživatelské jméno). Administrátor webových stránek také může tyto informace vidět a upravovat.

Jaké máte práva?

Pokud máte na tomto webu účet nebo jste zde přidali komentáře, můžete požádat o obdržení souboru s exportem osobních údajů, které o vás uchováváme, včetně všech údajů, které jste nám poskytli. Můžete také požádat o odstranění veškerých osobních údajů, které o vás uchováváme. Tato možnost nezahrnuje údaje, které jsme povinni uchovávat z administrativních, právních nebo bezpečnostních důvodů.

Kam posíláme vaše data

Komentáře návštěvníků mohou být kontrolovány prostřednictvím automatizované služby detekce spamu, která může být umístěna v zahraničí.

Vaše kontaktní informace

Vše o GDPR najdete zde: https://www.uoou.cz/gdpr-obecne-narizeni/ds-3938/p1=3938, případně zde: https://ec.europa.eu/czech-republic/news/180124_GDPR_pravidla_cs.

V případě, že máte jakýkoliv dotaz či připomínku, kontaktujte administrátora na adrese czechconsoleracing(zavináč)cabadaj.cz.

Dodatečné informace

Jak chráníme vaše osobní údaje

Pro zajištění bezpečnosti a důvěrnosti vašich osobních údajů využíváme technická opatření zejména na ochranu před neoprávněným přístupem k údajům a jejich zneužitím. Kde je to vhodné, využíváme na ochranu vašich údajů šifrování.

Jaké máme postupy při úniku informací

V případě, že by došlo k úniku dat, o této události informujeme příslušné instituce nejpozději do 72 hodin od útoku a informujeme uživatele. Za předpokladu, že únikem dat jsou dotčeny i osobní údaje, kontaktujeme uživatele s žádostí o okamžitou změnu  přihlašovacích údajů. V zájmu osobní prevence mohou uživatelé kdykoli využít své právo na výmaz nebo opravu či úpravu údajů ze strany správce serveru.

Od kterých třetích stran získáváme osobní údaje?

O uživatelích nezískáváme žádné údaje od třetích stran. Uživatelé však mohou na základě osobního uvážení sdílet v komentářích své uživatelská jména (tzv. přezdívky) z herních služeb, například Xbox Live nebo Playstation ID. Takové údaje však mohou být sdíleny pouze za předpokladu, že je uživatel seznámen se Zásadami ochrany osobních údajů a činí tak na základě osobního uvážení.

Jaké automatizované rozhodnutí provádíme a/nebo profilujeme uživatelská data

Stránka Czech Console Racing využívá automatizované postupy za účelem efektivního boje proti spamu.

Přejít k navigační liště